/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ar fi cerut 15 mii de euro, spunând că poate influența angajați de la un minister și de la Primăria Chișinău

03 aprilie 2019, ora 15:32

Un bărbat este cercetat penal de procurorii anticorupție, după ce a promis unui antreprenor că poate influența angajați de la un minister și de la Primăria Chișinău, ca aceștia să grăbească procesul de examinare a unui pachet de documente în scopul atribuirii în arendă funciară a lotului de teren pe care se află un atelier de reparație a hainelor. Totul s-ar fi întâmplat în perioada anilor 2018 – 2019.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, suspectul a primit de la reprezentantul juridic al acestui agent economic 15 mii de euro.

„La data de 26 martie curent, în cadrul unei discuții telefonice, învinuitul a mai pretins suma de 20 mii lei pentru a soluționa ”întrebarea”, cerând ca aceasta să fie transmisă până la dimineața zilei 03.04.2019. Operaţiunea de reţinere a avut loc, astăzi, în fața unui local din cartierul Telecentru al capitalei”, se menționează într-un comunicat de la Procuratura Anticorupție.

Învinuitul a fost prins în flagrant, în momentul în care primise banii pretinși. Suma a fost predată benevol, iar în prezent, bănuitul se află în custodia organului de urmărire penală.

În conformitate cu articolul 326 alin. (3) lit. a) din Codul penal, bărbatul riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram