/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 645: Rusia avertizează Moldova, atac nocturn, general ucis și risc atomic! Zelenski a apărut lângă front

Chiril Gaburici către Transgaz: Este important ca până la finele anului, conducta de gaz Ungheni-Chișinău, să fie operațională

03 aprilie 2019, ora 10:49

Este foarte important ca până la finele anului curent, conducta de gaz Ungheni-Chișinău să fie operațională. Ca urmare a incertitudinilor privind viitorul tranzitului de gaze spre Balcani pe teritoriul Ucrainei și al Republicii Moldova, asigurarea unei rute alternative de livrare de gaze naturale este indispensabilă pentru noi. Declarațiile au fost făcute de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru la București, unde oficialul s-a întâlnit cu conducerea Transgaz.

„De asemenea, scopul Guvernului de la Chișinău, prin construcția conductei, este să creeze condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”, a mai adăugat ministrul.

În cadrul altei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Directorul General al TRANSGAZ SA România, Ion Sterian, spunea că până la sfârșitul lunii aprilie vor fi în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier ale gazoductului Ungheni-Chișinău.

Începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram