Este foarte important ca până la finele anului curent, conducta de gaz Ungheni-Chișinău să fie operațională. Ca urmare a incertitudinilor privind viitorul tranzitului de gaze spre Balcani pe teritoriul Ucrainei și al Republicii Moldova, asigurarea unei rute alternative de livrare de gaze naturale este indispensabilă pentru noi. Declarațiile au fost făcute de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru la București, unde oficialul s-a întâlnit cu conducerea Transgaz.

„De asemenea, scopul Guvernului de la Chișinău, prin construcția conductei, este să creeze condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”, a mai adăugat ministrul.

În cadrul altei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Directorul General al TRANSGAZ SA România, Ion Sterian, spunea că până la sfârșitul lunii aprilie vor fi în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier ale gazoductului Ungheni-Chișinău.

Începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!