/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Chirtoacă: „Dodon deja caută cum să-și justifice faptul că-l va desemna pe Plahotniuc prim-ministru”

missing
03 aprilie 2019, ora 20:32

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este de părere că Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) au ajuns deja la o înțelegere, privind crearea unei coaliții în viitorul Parlament: „Au rămas să fie făcute doar formalitățile”, a spus Chirtoacă astăzi, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

„Este un spectacol ieftin, prost regizat, cu actori care nu sunt deloc buni. Toată chestiunea este făcută pentru a fi difuzată la canalele lor de propagandă. Nu l-ați văzut pe Dodon cu am apărut deodată cu, la 180 de grade, punctul de vedere, că «noi trebuie să participăm la guvernare, că de altfel se scumpește gazul». El deja caută cum să-și justifice faptul că-l va desemna pe Plahotniuc prim-ministru. De ce credeți că merge Plahotniuc la aceste întrevederi? Ca să justifice mai departe public; punându-i pe toți la masă acolo, îi coboară pe ei și se ridică pe el”, a spus Chirtoacă.

Pe de altă parte, atât PDM, cât și PSRM neagă faptul că ar purta negocieri, cu excepția întâlnirii de ieri pe care au avut-o la Reședința de Stat, în prezența președintelui Igor Dodon. După aceste discuții, șeful statului a spus că socialiștii și democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale, însă s-au constatat divergențe pe subiecte politice.

PSRM a anunțat că s-a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

Vezi și:

Care sunt subiectele sociale și politice, asupra cărora PD și PSRM ar fi găsit ieri puncte comune, dar și divergențe

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram