Exportatorii de mărfuri nu vor mai trebui să prezinte o garanție financiară pentru a beneficia de scutiri la introducerea temporară a utilajelor și instrumentelor necesare producerii mărfurilor destinate exportului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

„Odată cu excluderea acestei condiții, antreprenorii vor putea să investească acești bani în procurarea unor noi echipamente și în extinderea liniei de producere a mărfurilor destinate exportului. În acest context, noua facilitate va contribui la promovarea exportului/reexportului, crearea unor noi locuri de muncă, dezvoltarea sectorului în care activează întreprinderea, precum și a economiei, per ansamblu”, informează Serviciul Vamal.

Actualmente, costul unei garanții financiare poate fi de până la 35% din valoarea totală a utilajului plasat în regim de admitere temporară. Prin urmare, în cazul unor echipamente de producere evaluate, de exemplu, la o sută de mii de euro și cu taxa vamală de 15%, antreprenorul trebuie să achite 35 de mii de euro pentru garanția financiară.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!