Pentru formarea unei majorități parlamentare, Partidul Socialiștilor (PSRM) va negocia mai întâi subiectele legate de domeniul social și economic și apoi cele legate de structura și formarea guvernării, anunță socialiștii, în urma ședinței Comitetului Executiv Politic al Partidului, care a avut loc astăzi. 

Socialiștii spun că nu sunt gata să creeze o majoritate „cu orice preț politic pentru formațiune și contrar obiectivelor de bază ale PSRM” și spun că, dacă nu vor reuși să se înțeleagă cu celelalte fracțiuni din Parlament în privința acestor subiecte, nu văd altă soluție decât alegeri anticipate.

„Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc până în prezent, în special, invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale blocului ACUM de participare la dialog privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu Președintele Republicii Moldova atât în mod separat, cât și în format larg. Comitetul Executiv Politic al PSRM menționează faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ca forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării – peste 440 mii de persoane, a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi”, se menționează într-un comunicat trimis de PSRM.

Totodată, PSRM anunță că s-a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

De menționat că ieri, în urma discuțiilor dintre PSRM și PDM, care au avut loc la Reședința de Stat, în prezența președintelui țării Igor Dodon, socialiștii au spus că, în discuțiile cu democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale și mai puține, pe subiecte politice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!