/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

PSRM anunță care vor fi pașii următori întreprinși de formațiune, după discuțiile de ieri de la Reședința de Stat

missing
03 aprilie 2019, ora 12:29

Pentru formarea unei majorități parlamentare, Partidul Socialiștilor (PSRM) va negocia mai întâi subiectele legate de domeniul social și economic și apoi cele legate de structura și formarea guvernării, anunță socialiștii, în urma ședinței Comitetului Executiv Politic al Partidului, care a avut loc astăzi. 

Socialiștii spun că nu sunt gata să creeze o majoritate „cu orice preț politic pentru formațiune și contrar obiectivelor de bază ale PSRM” și spun că, dacă nu vor reuși să se înțeleagă cu celelalte fracțiuni din Parlament în privința acestor subiecte, nu văd altă soluție decât alegeri anticipate.

„Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc până în prezent, în special, invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale blocului ACUM de participare la dialog privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu Președintele Republicii Moldova atât în mod separat, cât și în format larg. Comitetul Executiv Politic al PSRM menționează faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ca forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării – peste 440 mii de persoane, a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi”, se menționează într-un comunicat trimis de PSRM.

Totodată, PSRM anunță că s-a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

De menționat că ieri, în urma discuțiilor dintre PSRM și PDM, care au avut loc la Reședința de Stat, în prezența președintelui țării Igor Dodon, socialiștii au spus că, în discuțiile cu democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale și mai puține, pe subiecte politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram