/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un troleibuz cu sistem de aer condiționat, camere de luat vederi și prize pentru încărcarea telefoanelor va circula în Capitală

03 aprilie 2019, ora 19:10

Troleibuz de ultimă generație va ușura călătoria oamenilor prin faptul că are aer condiționat, prize de încărcarea telefoanelor mobile și camere de luat vederi. Cetățenii vor putea călători cu astfel de troleibuze tocmai peste două săptămâni”, Gabriela Cebotar, Reporter TV8.

Troleibuzul cu propulsie autonomă este dotat cu baterii reîncărcabile care vor economisi energia electrică necesară pentru deplasare cu până la 30 la sută, în comparație cu un vehicul obișnuit. Troleibuzul a fost vedeta expoziției, iar oamenii care l-au admirat spun că abia așteaptă să urce în el, mai ales pe timp de vară, când în transportul public e ca în saună.

„Condiționere… Da, de acord, chiar vara este foarte cald mai ales când este aglomerație de oameni”.

„Mi se pare ceva interesant și nou pentru Moldova cu atât mai mult că troleibuzul este ecologic, este dotat și cu aer condiționat. Ceea ce o să ne ofere confort și nu o să fie atât de cald în troleibuz”.

„Este foarte plăcut că totuși noi trecem la transport ecologic. Este bun, nu mai sunt necesități foarte mari din partea cetățenilor, ca să fie păstrate”.

Bine le va fi nu doar călătorilor, dar și șoferilor. În cabina acestora vor fi montate aparate de aer condiționat, dar și monitoare de pe care vor putea urmări tot ce se petrece în troleibuz.

Troleibuzele de tip zil sunt acelea vechi e puțin mai greu de lucrat iar troleibuzele noi sunt mai confortabil și pentru pasager de lucrat și pentru noi. Cu mult mai ușor sunt acestea”, Cornel Baciu, șofer.

Troleibuzele sunt cu energie autonomă, dotate cu 160 de acumulatoare, acumulatoare care ne permit deplasarea în afara rețelei de contact la o distanță de 20 km. Toate unitățile de transport sunt dotate cu sistem de aer condiționat, camere de supraveghere, prize USB, podele joase, lumini LED”, Dorin Ciornîi, director RTEC.

Pe pagina de Facebook a primăriei se spune că troleibuzul de ultimă generație va începe să circule pe străzile Capitalei după expoziție, iar până la sfârșitul anului în municipiu vor fi 15 vehicule de acest gen.

Parcul de troleibuze sunt circa 330 de unități investiția de anul trecut de 102 de milioane, anul acesta 72 milioane ne permite în fiecare an să înlocuim circa 20 % din parcuri”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.

Regia Transport Electric Chișinău a participat în premieră, la expoziția „Moldenergy”. Troleibuzul de generație nouă va putea fi admirat până sâmbătă.

Reporter: Gabriela Cebotar
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram