Banca Națională informează că la 4 aprilie comitetul executiv a revocat măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, urmare achiziționării a 43.1 la sută din capitalul social de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. În același timp, din 21 martie a început exercitarea mandatului Consiliului BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22.11.2018.

În perioada 2016–2019, a fost asigurată creșterea activelor, capitalului și profitului băncii. Concomitent, rata creditelor neperformante a descrescut, iar banca a realizat acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de către BNM.

BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă (4 octombrie 2016), urmare modificărilor legislative.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!