/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

A ales fotoliul de deputat. Președinta raionului Ungheni și-a dat demisia. Cine este ea și ce avere declară

missing
05 aprilie 2019, ora 13:45

„Începând cu data de 8 aprilie, voi fi în activitate în Parlamentul Republicii Moldova și voi reprezenta cetățenii din circumscripția 16. Vă mulțumesc pentru colaborare pe parcursul aproape a patru ani. Poți sa te realizezi și să te manifești doar atunci când ai colegi care te pot sprijini. Plecând, nu plec din raion. Voi fi aici și voi pune umărul la problemele din raion, având alte oportunități de atragere a fondurilor. Mi-aș fi dorit să facem mult mai multe, dar mă bucur că ne-a reușit să gestionam eficient bugetul consiliului raional. Merg în Parlament deja cu unele propuneri care le-am acumulat pe parcursul mandatului de președintă de raion”, a declarat Guzun potrivit expresul.md.

Potrivit declarației de avere depuse la CEC, în ultimii doi ani, Guzun a avut un salariu din funcția de președintă de raion de peste 258 de mii de lei. Soțul său a avut un salariu de de peste 324 de mii de lei. Soții Guzun indică alte 38 de mii de lei din indemnizații și pensii.

Guzun a mai spus că deține un teren extravilan de șase ari, un apartament de 70 de metri pătrați și un automobil de model Mazda. Ea mai spune că deține două acțiuni la Moldova Agroindbank de unde a obținu dividende de o mie de lei.

Potrivit profilului realizat de inițiativa Parlamentul Curat, Guzun a început să lucreze în 1983, la fabrica de conserve „Rozmiar”, în calitate de economist principal. În anul 2005 devine preşedintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatului „Agroindsind”, iar peste doi ani a fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianţa Moldova Noastră”.

În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion. În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în PDM, devenind preşedinta Organizaţiei Teritoriale Ungheni a acestei formaţiuni. Guzun a devenit președintele Consiliului Raional Ungheni după alegerile locale din iunie 2015.

Moldova Curată scrie că Guzun a fost implicată într-un scandal legat de alegerea directorului spitalului raional Ungheni. Fostul director al spitalului, Lidia Crăciun, membră a PLDM, a acuzat-o pe Ludmila Guzun că în calitate de membră a comisiei de concurs, alături de fosta ministră a Sănătăţii Ruxanda Glavan, ar fi favorizat un candidat PDM la această funcţie. Guzun a negat că rezultatele concursului ar fi fost influenţate politic.

Ludmila Guzun a ajuns deputată cu votul a peste 10 mii de alegători din această circumscripție.

Telegram

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram