BERD și-a vândut pachetul de 8,84% deținută din Mobiasbanca, o filială a Groupe Société Générale din Franța și a patra cea mai mare bancă din țară, pentru 2,6 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al instituției, BERD a devenit acționar la Mobiasbanca în 2008 pentru a susține intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din Moldova.

Groupe Société Générale a fost prima bancă străină care a intrat pe piața Republicii Moldova, iar BERD este mândră că a jucat un rol important în calitate de acționar în ultimii 10 ani. Suntem mulțumiți de realizările Mobiasbanca și de standardele sale înalte de guvernanță corporativă. Suntem fericiți că am contribuit la aducerea celor mai bune practici internaționale în sectorul bancar din Moldova și continuăm să avem încredere în perspectivele viitoare ale Mobiasbanca”, a declarat Angela Sax, șefa BERD în Moldova.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. De la începutul operațiunilor sale în țară, Banca a investit aproape 1,3 miliarde de euro în mai mult de 120 de proiecte din sectorul financiar, agrobusiness, energetic, infrastructură și producție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!