/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Trei mii de trandafiri vor fi plantați în Parcul „Dendrariu”. Care este costul lucrărilor

05 aprilie 2019, ora 10:43

Trei mii de trandafiri vor fi plantați în Parcul „Dendrariu” din capitală. Lucrările se vor desfășura în contextul amenajării unei noi compoziții -„Rozariu 2″. Costul lucrărilor este de 48 de mii lei, bani alocați din bugetul municipal.

Potrivit autorităților municiplae, zona de referință va include plante florale, arbori și arbuști coniferi, pe o suprafață de 40 ari și este o continuare a unei compoziții amenajate anterior.

„Vom continua să investim în proiecte de amenajare a parcurilor din oraș, pentru ca chișinăuienii să vină cu plăcere aici, atât pentru a admira rozariile, cât și pentru a se izola de zgomotul urban și a respira aer curat”, a menționat primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

De asemenea, în cadrul Parcului „Dendrariu” sunt la etapa de finalizare și lucrările de construcție și amenajare a „Grădinii Eternității”, proiect ce constă din alei pietonale, cu iluminat nocturn, sistem de irigare automat, arbori decorativi și câteva fântâni arteziene.

Pe parcursul anului curent, în parc vor fi desfășurate și alte lucrări de amenajare, care constau în reabilitarea aleilor care traversează compoziția „Rozariu 1″ și construcția sistemului de irigare, precum și începerea lucrărilor de instalare a iluminatului decorativ pe aleile centrale din parc.

Foto: chisinau.md

 

Foto: chisinau.md

 

Foto: chisinau.md

 

Foto: chisinau.md

 

Foto: chisinau.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram