/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

OPINIE: Alegerile locale ar putea avea loc, chiar dacă Parlamentul rămâne nefuncțional. Care ar fi soluția

05 aprilie 2019, ora 10:26

Fostul președinte al Curții Constituționale (CCM), Alexandru Tănase, este de părere că alegerile locale, care trebuie să aibă loc anul acesta, ar putea fi organizate, chiar dacă nu vom avea un Parlament funcțional și acesta nu va putea decide data când să fie organizat scrutinul. 

„Cineva dintre parlamentari s-ar putea adresa la Curtea Constituțională și Curtea are o practică constantă în acest sens: în administrație nu poate exista vid. O criză politică nu poate afecta niște procese care trebuie să meargă în mod obiectiv. În situația în care dispare o figură care este capabilă să ia o decizie, în mod automat este substituită de o altă figură în ierarhia administrativă care există în stat”, a declarat Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Tănase afirmă că atribuțiile Parlamentului pot fi preluate, spre exemplu, de președintele Igor Dodon.

„Cred că actorii politici se gândesc la această posibilitate, cel mai probabil se vor adresa la CCM și va fi hotărâtă care ar dezlega și această situație”, a spus Alexandru Tănase.

Potrivit legislației Republicii Moldova, Parlamentul este cel care decide data organizării alegerilor locale în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram