/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Primul moldovean care și-a cumpărat oficial cetățenia! Președintele Dodon a semnat decretul

missing
05 aprilie 2019, ora 16:36

Președintele Igor Dodon a semnat primul decret de acordare a cetățeniei prin investiții, unui cetățean străin.

Decretul a fost publicat deja în Monitorul Oficial, scrie Zdg.md.

Nu se cunoaște deocamdată cine este cetățeanul care a investit bani în țara nostră și a devenit moldovean.

Potrivit programului obținerii cetățeniei prin investiții, prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), un investitor străin va putea obţine cetăţenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puţin 250 de mii de euro într-un domeniu strategic de activitate al Republicii Moldova.

În cazul în care cererea de participare la program este depusă de către un membru de familie (în continuare – Solicitant principal), va fi achitat echivalentul a 100 mii de euro pentru Solicitantul principal, precum și o sumă suplimentară de 15 mii de euro pentru fiecare membru adițional de familie eligibil al Solicitantului principal (soț / soție, copii, părinți).

Proiectul mai prevede că în cazul unei familii compuse din cinci sau mai multe persoane, inclusiv Solicitantul principal, va fi achitat doar echivalentul a 155 mii euro pentru întreaga familie.

Legea privind oferirea cetățeniei prin investiții a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova în anul 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram