Președintele Igor Dodon a semnat primul decret de acordare a cetățeniei prin investiții, unui cetățean străin.

Decretul a fost publicat deja în Monitorul Oficial, scrie Zdg.md.

Nu se cunoaște deocamdată cine este cetățeanul care a investit bani în țara nostră și a devenit moldovean.

Potrivit programului obținerii cetățeniei prin investiții, prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), un investitor străin va putea obţine cetăţenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puţin 250 de mii de euro într-un domeniu strategic de activitate al Republicii Moldova.

În cazul în care cererea de participare la program este depusă de către un membru de familie (în continuare – Solicitant principal), va fi achitat echivalentul a 100 mii de euro pentru Solicitantul principal, precum și o sumă suplimentară de 15 mii de euro pentru fiecare membru adițional de familie eligibil al Solicitantului principal (soț / soție, copii, părinți).

Proiectul mai prevede că în cazul unei familii compuse din cinci sau mai multe persoane, inclusiv Solicitantul principal, va fi achitat doar echivalentul a 155 mii euro pentru întreaga familie.

Legea privind oferirea cetățeniei prin investiții a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova în anul 2017.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!