/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trei asociații unioniste și trei formațiuni politice anunță crearea Blocului UNIREA. Vor să participe la alegeri împreună

05 aprilie 2019, ora 12:46

Liderul Asociației Obștești Unirea ODIP, Vlad Bileţchi, a spus într-o conferință de presă la IPN, că blocul urmărește să creeze posibilități și șanse pentru vectorul unionist în Republica Moldova. „Anunțăm ferm și clar că, de acum încolo, vom depune toate eforturile pentru a unifica toate forțele unioniste, indiferent de certurile, neînțelegerile, disensiunile care au avut loc în trecut. Ne asumăm responsabilitatea să nu dăm înapoi niciun pas, să mergem înainte”, a spus Vlad Bileţchi.

Liderul Blocului Unității Naționale, Ion Leaşcenco, a menționat că Blocul UNIREA „are ca scop unificarea tuturor forțelor unioniste sub același drapel al cauzei reîntregiri, participarea la toate manifestările civice, culturale și eventuale campanii politice din spațiul pruto-nistrean”. Ion Leaşcenco a mai spus că se dorește a oferi „o opțiune primarilor unioniști și oamenilor de bună credință din localitățile deșteptate ale țării”. „Doar uniți putem reuși să construim o forță veritabilă, care ne va reprezenta pe toate palierele. Unirea face puterea”, a spus liderul BUN.

Lidera Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, a remarcat că, deși nu s-a produs coagularea partidelor pro-românești, unioniste, înainte de alegerile parlamentare, niciodată nu este târziu și este bine că acest lucru începe cu adevărat. Vitalia Pavlicenco îndeamnă și alte entități să se alăute blocului, ca să fie o mișcare unionistă puternică. „Acest lucru este singura cale corectă pentru al doilea stat românesc”, a declarat lidera PNL.

Președintele Partidului Politic Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a spus că „lecția din cadrul alegerilor parlamentare a fost foarte dură, dar necesară pentru a înțelege că unirea face puterea”. „Chiar dacă suntem diferiți și avem pe alocuri viziuni diferite despre cum ajungem la reunire, cauza națională este mai importantă, este superioară ambițiilor și frustrărilor politice”, a mai spus Vasile Costiuc.

Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potîng, a spus că această forță unionistă își propune să elaboreze o agendă unificată, cu acțiuni bine țintite, ca să se ajungă la fiecare potențial alegător unionist. „Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de recâștigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa și a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită și îndoctrinată cu ideologie sovietică”, a declarat Tatiana Potîng.

„Alegerile parlamentare au fost ca un duș rece pentru noi toți. Unioniștii nu sunt dezbinați – acest mesaj îl transmitem astăzi prin crearea Blocului UNIREA”, a declarat președintele Asociației Obștești Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții celor șase entități au semnat protocolul de crearea a Blocului UNIREA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram