Blocul ACUM anunță că invită fracțiunea parlamentară a PSRM la discuții publice în vederea îmbunătățirii acestuia, precum și discutarea altor potențiale inițiative în vederea dezoligarhizării țării. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a blocului. Telefonați de reporterul TV8, lidera PSRM, secretarul ideologic al Partidului și purtătoarea de cuvânt nu a răspuns la telefon pentru un comentariu.

Discuțiile ar urma să aibă loc pe 9 aprilie 2019, ora 11.00 (sau în altă zi și oră convenite de comun acord), în sala de conferințe a Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit ACUM, invitația are loc în contextul în care procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat, „fiind blocată discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic; Conștientizând riscurile social-economice care rezultă din incertitudinea politică cauzată de lipsa unui Parlament funcțional; Reiterând faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru aducerea Republicii Moldova pe calea normalității și întoarcerea încrederii cetățenilor într-un viitor democratic și prosper al țării noastre;”, se spune în anunțul blocului.

Precizăm că anterior blocul ACUM a refuzat invitația PSRM de a discuta.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!