/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ PDM și-a anunțat programul cu care va guverna, dacă-și va găsi un partener politic în Parlament. Ce prevede acesta

09 aprilie 2019, ora 10:15

Deputații din Partidul Democrat (PDM) și-au definitivat programul cu care intenționează să guverneze, dacă reușesc să formeze o majoritate parlamentară cu una sau mai multe fracțiuni parlamentare, create în noul Legislativ. Programul numit „Pachetul social pentru Moldova” a fost prezentat astăzi de Pavel Filip, președintele fracțiunii PDM din Parlament. 

Potrivit lui Pavel Filip, scopul acestui pachet de legi este îmbunătățirea vieții oamenilor prin oferirea  salariilor și pensiilor mai bune, facilități pentru procurarea locuințelor, sprijin pentru cei defavorizați, proiecte de infrastructură ș.a.

Printre prioritățile de bază ale PDM, dacă partidul va ajunge la guvernare, sunt: majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la șase la zece mii de lei; acordarea alocațiilor lunare în sumă de circa 200 de pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani; permanentizarea ajutoarelor de 600 de lei, oferite în ajunul sărbătorilor de Paști și Crăciun; dublarea ajutoarele pentru persoanele cu venituri mici pentru perioada rece a anului etc.

De asemenea, Pavel Filip a spus că pachetul de legi prevede și lansarea programului „Prima Casă IV”, care prevede acordarea compensațiilor de până la 50 % pentru procurarea primei case, angajaților din sectorul privat.

Președintele fracțiunii PDM din Parlament a spus că formațiunea este gata să negocieze acest pachet social cu partidele care au acces în noul Legislativ și că în viitorul apropiat, PDM își va intensifica eforturile pentru a identifica partenerul politic pentru a crea o majoritate parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram