/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Un tânăr din Hulboaca, împușcat dintr-un pistol cu electroșoc. Ar fi sărit la bătaie la un polițist

09 aprilie 2019, ora 12:47

Un tânăr de 28 de ani din satul Hulboaca, municipiul Chișinău a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi sărit la bătaie la un polițist, deteriorând ținuta de serviciu a acestuia. Pentru a se apăra, ofițerul a fost nevoit să aplice pistolul electroșoc și cătușele de dotare. 

Potrivit Inspectoratul Național de Patrulare (INP), incidentul a avut loc în comuna Hulboaca pe strada Ștefan cel Mare, în timp ce un angajat INP se afla la menținerea siguranței circulației rutiere, unde a observat un grup de tineri trecători. La un moment dat, unul dintre aceștia, aflat în stare de ebrietate, a început a-l blama și a-l numi cu cuvinte necenzurate, jignindu-i onoarea şi demnitatea inspectorului, care se afla în exerciţiul funcţiunii.

„Fiind încătușat bărbatul continua să fie agresiv, a încercat să fugă de echipajul de patrulare și nu se supunea cerințelor ofițerilor. Pentru a-l opri a intervenit și un prieten al acestuia”, informează oamenii legii.

În final, bărbatul fost condus la IP Rîșcani, unde a fost pornită o cauză penală pentru ultragiere, opunerea de rezistenţă și acţiunile violente asupra angajatului poliției. Tânărul riscă amendă în mărime de la 27 500 lei la 52 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore. Totodată bărbatul riscă închisoare de până la trei ani.

În anul 2018 au fost înregistrate 85 de cazuri de ultragiere în adresa angajaților INP în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate 26 de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram