/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul vrea să împrumute de la o bancă din China 190 de milioane de euro pentru reparația a două drumuri

missing
10 aprilie 2019, ora 17:44

Guvernul Republicii Moldova vrea să împrumute de la Bank of China 190 de milioane de euro, pentru reparația drumurilor R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva.

Negocierile dintre Republica Moldova și Bank of China la acest subiect au demarat astăzi și au fost purtate de Chiril Gaburici, ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, și Yang Shi Xin din Departamentul Finanțe, Bank of China.

„Ne dorim ca anul acesta să reușim să lansăm lucrările de reabilitare a drumurilor R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva, drumuri importante pentru cetățeni. Acest proiect, pe care sper să-l realizăm împreună, face legătura cu mai multe puncte strategice din țară”, a declarat Chiril Gaburici.

La rândul său, Yang Shi Xin a menționat că Bank of China declarat că crearea unei infrastructuri moderne nu este un proces deloc ușor, iar împreună cu partenerii externi, Moldova poate dezvolta acest sector.

Recent, Ministerul Economiei a anunțat că o porțiune a drumului de centură municipiului Chișinău (M2), cu o lungime de 6,55 km, va fi reparată în următorii doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram