/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În luna martie am dat mai mulți bani pe varză și mai puțini, pe ouă. Cum au evoluat prețurile comparativ cu luna februarie

missing
10 aprilie 2019, ora 12:28

Prețurile medii de consum au crescut cu 0,5 la sută, în luna martie comparativ cu luna februarie curent. Dintre produsele alimentare, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi și s-au micșorat la struguri. Totodată au crescut prețurile la țesuturi și detergenți, însă s-au micșorat la combustibili și îmbrăcăminte. 

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna martie comparativ cu luna februarie curent, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi cu 7,1%, la varză cu 13,8%, la ceapa uscată cu 13,2% și la usturoi cu 8,9%. Pentru peștele proaspăt şi congelat prețurile s-au majorat cu 1,7%. Tot în această perioadă, cel mai mult s-au micșorat prețurile la struguri cu 18,8%, la ouă de găină cu 9,6% și la carnea de porc şi de iepuri cu câte 0,9%.

Cât ține de mărfurile nealimentare, în ultima lună, s-au înregistrat unele creșteri de prețuri la țesături cu 2,9%, la detergenți cu 1,8% și la unelte accesorii mici cu 1,5%. Concomitent au fost înregistrate reduceri de preţuri la combustibili cu 0,7%, la îmbrăcămintea din blănuri pentru bărbaţi şi femei cu 0,6% şi respectiv 0,5% și la medicamente cu până la 0,4%.

Pentru serviciile prestate populaţiei în luna martie faţă de luna februarie curent a fost înregistrată o majorare la plata pentru întreţinerea copiilor în creşe şi grădiniţe cu 6,1%, repararea încălţămintei cu 2,2% și pentru serviciile hoteliere şi plata pentru închirierea apartamentelor cu câte 0,3%.

În luna martie comparativ cu  luna februarie curent au scăzut prețurile la serviciile de zbor cu 1,3%, la serviciile transportului feroviar de pasageri cu 0,5% și serviciile de turism peste hotarele ţării cu 0,1%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram