/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! PSRM a invitat, din nou, ACUM la negocieri pentru formarea majorității parlamentare

missing
10 aprilie 2019, ora 11:09

Blocul ACUM este așteptat la ora 11 în incinta sălii 508 la Parlament pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și instituirea unui nou guvern etc. Ion Ceban a spus că invitația este una oficială, iar în urma discuțiilor va fi pregătită o poziție finală a partidului care urmează a fi discutată la ședința Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc pe 12 aprilie. Ceban a mai spus că socialiștii vor fi reprezentanți de Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, în cadrul negocierilor urmează să fie discutate condițiile lansate de PSRM, dar și cele ale blocului ACUM. „Urmează să determinăm punctele de compromis sau nu. Noi urmează să discutăm aceste subiecte, dar ținând cont de faptul că partidul este cu cel mai mare număr de mandate, funcția de speaker ar trebui să-i revină. Dar vreau să accentuez că nu doar o funcție sau alta este prioritară, este blocul cu numărul trei în acest set de subiecte pe care le-am plasat în spațiul public – unul ține de proiectele de legi, doi ține de capacitatea instituțiilor și doar în al treilea caz este vorba de funcție nemijlocit”, a declarat Ceban.

Cu referire la pachetul de legi antioligarhic al blocului ACUM, socialistul a spus că PSRM este gata să voteze unele legi, dar de exemplu Legea Magnitski nu o vor susține.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram