/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ceban spune că Slusari și Popșoi nici nu au citit scrisoarea expediată de PSRM, înainte să vină la discuții

11 aprilie 2019, ora 12:54

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Ion Ceban spune că reprezentanții Blocului ACUM, deputații Mihai Popșoi și Alexandru Slusari, nici măcar nu au citit scrisoarea expediată de socialiști, prin care-i invită la discuții. De asemenea, Ceban spune că cei doi deputați nu cunoșteau inițiativele legislative cu care a venit PSRM la masa de negocieri. 

„Noi am încercat să fim foarte flexibili, am vrut să aflăm poziția lor vizavi de coaliția majoritară, e surpinzător că un Bloc cu 26 de mandate insistă pe funcția de speaker și cea de premier, nu există astfel de experiențe (…). Am luat act de poziția lor și o vom expune la ședința Consiliului Republican (…). Am văzut că poziția lor este foarte rigidă și la această etapă nu avem ce discuta”, a declarat Ion Ceban, după discuțiile de astăzi a socialiștilor cu reprezentanții Blocului ACUM.

Deputatul PSRM spune că nu vede cum socialiștii ar putea vota inițiativele legislative ale Blocului ACUM fără a fi creată oficial o majoritate parlamentară, fără a fi ales Biroul Permanent și speakerul. Acesta susține că, dacă proiectele de legi vor fi votate înainte de a fi ales un președinte de Parlament și a fi investit un nou Guvern, atunci există riscul ca aceste legi să fie declarate nule și anticonstituționale ulterior.

Deputatul PSRM spune că decizia pe care o vor lua membrii Consiliului Republican al PSRM va fi făcută publică mâine. Socialistul spus în mod repetat că, dacă nu vor ajunge la o înțelegere cu cei de la ACUM, opțiunea lor sunt alegerile anticipate.

La același subiect:

/VIDEO/ Declarațiile lui Slusari și Popșoi după discuțiile purtate cu reprezentanții PSRM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram