Președinta fracțiunii PAS Blocul ACUM din Parlament, Maia Sandu, spune că nu i-a strâns mâna președintelui țării Igor Dodon atunci când a mers, împreună cu colegii ei din Blocul ACUM la Reședința de Stat, pentru că nu a simțit că vrea să facă acest lucru. 

„Eu nu înțeleg discuțiile la subiectul acesta. În loc să se discute pe conținut, se discută chichițe de acestea. Eu m-am salutat cu bună ziua și cred că e o fățărnicie să-i strângi mâna omului, atunci când nu vrei să i-o strângi, este suficient să te saluți așa cum te saluți cu majoritatea oamenilor și fără să faci ceva ce nu trebuie să faci. Eu m-am salutat așa cum am simțit și nu cred că merită atâta discuție acest subiect și nu o să intru în detalii de ce am simțit că nu vreau să-i strâng mâna”, a spus Maia Sandu aseară, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Pe 26 martie 2019, șeful statului Igor Dodon i-a invitat pe liderii PSRM, PDM și ACUM la discuții separate, la Reședința de Stat, pentru a vorbi despre posibilitatea creării unei majorități parlamentare. Când a intrat în sala unde urmau să aibă loc discuțiile, președintele Igor Dodon a întins mâna în formă de salut deputaților din Blocul ACUM, însă Maia Sandu, Andrei Năstase și Iurie Reniță au refuzat să dea mâna cu șeful statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!