/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Șefa Direcției educație Ciocana, care a cumpărat pere din Olanda, a contestat numirea noului director. Ce spun superiorii ei

missing
12 aprilie 2019, ora 14:42

Șefa interimară a Direcției educație tineret și sport (DETS) a sectorului Ciocana, Veronica Puiu, a contestat rezultatele concursului de desemnare a noului director al instituției, câștigat de Valeriu Rotaru. Aceasta a depus o contestație la Direcția generală educație tineret și sport Chișinău (DGETS). Totuși, contractul de muncă a acesteia de la DETS Ciocana a fost încheiat și, de luni, aceasta revine în funcția de directoare a Grădiniței nr. 128. Șefa DGETS, Rodica Guțu, spune că noul director va începe să-și exercite atribuțiile de serviciu, începând cu ziua de luni, iar contestația șefei interimare nu va influența cu nimic procesul.

Veronica Puiu, care a participat și ea la concursul de angajare, refuzat să ne spună ce a nume a contestat. Aceasta afirmă că a depus contestația ieri, dar aceasta nu a fost examinată.  La rândul ei, Rodica Guțu spune că juriștii Direcției generale o analizează, iar regulamentul nu prevede un anumit termen în care trebuie să i se dea contestatarei un răspuns.

„Instanțele competente vor investiga, dacă au fost încălcări. Am depus la DGETS o cerere prealabilă, dar în cazul funcționarilor publici contestația se depune în contencios administrativ. Este dreptul meu lega să depun contestația. Din câte știu, cererea nu a fost analizată, fiindcă de luni eu mă întorc la grădiniță; este deja ordinul de încetare a contractului ”, a spus Veronica Puiu.

Rodica Guțu, șefa DGETS, spune că Veronica Puiu a contestat conținutul testului căruia au fost supuși participanții la concursul de angajare: „Urmează juriștii să se expună (…). Noi avem învingătorul concursului, îl desemnăm prin ordin, nu va influența contestația depusă acest lucru”, ne-a spus directoarea DGETS.

Zilele trecute, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a scris pe rețelele de socializare că șefa Direcției educație tineret și sport din sectorul Ciocana al capitalei ar putea fi demisă din funcție din motiv că a admis ca Direcția să cumpere fructe de import, de două ori mai scumpe decât cele autohtone.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram