Decizia Partidul Socialiștilor (PSRM), luată la ședința Consiliului Republican al partidului rămâne neschimbată: ori coaliție cu Blocul ACUM, ori alegeri anticipate. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Republican de Igor Dodon, președintele țării, care se declară lider informal al socialiștilor. 

Noi suntem disponibili să creăm majoritare parlamentară cu Guvern funcțional cu Blocul ACUM. În caz contrat alegeri anticipate. Nu a fost examinată posibilitatea existenței unei coaliții cu PD”, a declarat Dodon.

Șeful statului și liderul informal al PSRM a declara că socialiștii vor patru poziții în viitorul Guvern: Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne și funcția de vicepremier pentru reintegrarea țării.

Anterior, deputatul socialist Vlad Batrîncea a spus că PSRM este gata să voteze un Guvern condus de Maia Sandu, dar cu condiția că socialiștii vor fi la conducerea Ministerului Apărării și a Ministerului Afacerilor Externe și cei de la ACUM o vor vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker.

O primă întrevedere dintre deputați ai Blocului ACUM și ai PSRM a avut loc ieri, la Parlament, însă părțile nu au ajuns la un numitor comun. Reprezentanții Blocului ACUM spun că nu sunt interesați de o coaliție cu PSRM; aceștia le propun doar să voteze, pentru început, declarația privind statutul de stat capturat al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!