/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO LIVE/ Ultima oră! PSRM a anunțat decizia luată la ședința Consiliului Republican

12 aprilie 2019, ora 16:27

Decizia Partidul Socialiștilor (PSRM), luată la ședința Consiliului Republican al partidului rămâne neschimbată: ori coaliție cu Blocul ACUM, ori alegeri anticipate. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Republican de Igor Dodon, președintele țării, care se declară lider informal al socialiștilor. 

Noi suntem disponibili să creăm majoritare parlamentară cu Guvern funcțional cu Blocul ACUM. În caz contrat alegeri anticipate. Nu a fost examinată posibilitatea existenței unei coaliții cu PD”, a declarat Dodon.

Șeful statului și liderul informal al PSRM a declara că socialiștii vor patru poziții în viitorul Guvern: Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne și funcția de vicepremier pentru reintegrarea țării.

Anterior, deputatul socialist Vlad Batrîncea a spus că PSRM este gata să voteze un Guvern condus de Maia Sandu, dar cu condiția că socialiștii vor fi la conducerea Ministerului Apărării și a Ministerului Afacerilor Externe și cei de la ACUM o vor vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker.

O primă întrevedere dintre deputați ai Blocului ACUM și ai PSRM a avut loc ieri, la Parlament, însă părțile nu au ajuns la un numitor comun. Reprezentanții Blocului ACUM spun că nu sunt interesați de o coaliție cu PSRM; aceștia le propun doar să voteze, pentru început, declarația privind statutul de stat capturat al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram