/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un nou teatru pe arena artistică din Republica Moldova. „Teatrul Radical - un teatru dramatic liber”

missing
14 aprilie 2019, ora 18:45

Un cuplu de artiști din Republica Moldova au creat un nou teatru pe arena artistică  – Teatrul Radical. Fondatorii își propun să ofere o alternativă pentru instituțiile teatrale existente în Moldova și să prezinte publicului spectacole originale și inedite.

Evgheni Novicov, fondator și regizor, ne-a spus că acesta este un teatru dramatic liber în care membrii echipei se conduc de propria voință artistică și își dau frâu liber imaginației pentru a oferi pulicului spectacole de calitate.

„L-am creat liber ca să nu depindem de nimeni și ca să nu ne poată nimeni controla. Ca să ne conducem doar de voința noastră artistică și tendințele noastre în artă”, spune Evgheni Novicov.

Regizorul spune că teatrul nu are sponsori în principiu, iar pe afișe nu apare niciun alt logo decât cel al teatrului. „Sponsorii deocamdată refuză să conlucreze cu noi după ce le spunem că nu vor apărea nicăieri ca promovare. După lege, noi nu suntem obligați să plasăm logo-ul cuiva pe afișă”.

Echipa teatrului este formată din cei doi soți: regizorul și fondatorul Evgheni Novicov și actrița Lidia Novicov. Deocamndată, nu au alți angajați. „Noi conlucrăm la spectacol. Noi lucrăm cu oamenii care se implică într-o anumită lucrare”, spune regizorul.

Piesa cu care au decis să deschidă pentru prima dată ușile teatrului este „Eu și tu”, o lucrare a dramaturgului german, Ingeborg von Zadow. Regizorul spune că piesa va fi jucată pentru prima dată în limba română.

„Este o piesă la care am lucrat încă pe când eram student, am tradus-o în limba română ca să o montez ca lucrare de diplomă și apoi lucrurile s-au întâmplat astfel încât am ales altă piesă drept lucrare finală și acum am revenit la ea. Am lucrat la piesă foarte mult și țin foarte mult la aceasta”, susține Evgheni Novicov.

Regizorul spune că piesa este ca un „dulap cu rafturi goale pe care trebuie să le umplem” și în cadrul ei pot fi abordate mai multe teme. „Ea nu spune nimic direct, noi îi dăm direcția. În piesă nu sunt indicați spațiu, doar oameni, personaje care nu au o identitate. Noi deja i-am creat această identitate”, ne-a mărturisit fondatorul teatrului.

Inițial, piesa a fost scrisă pentru copii, iar artiștii moldoveni au transformat-o într-un spectacol pentru maturi, abordând teme serioase care nu pot fi prezentate copiilor.

Teatrul Radical nu are deocamdată un sediu propriu, ci închiriază un spațiu în Centrul de pregătire a Specialiștilor Armatei Naționale, pe strada Mitropolit Dosoftei, 124.

Premiera spectacolului de debut va avea loc în perioda 19-21 aprilie.

#1 ”Eu și Tu” la Teatrul Radical

Numărătoarea inversă: #1 ( din #8)PREMIERA!!!19, 20, 21 Aprilie 2019, Ora 19.00, ”Eu și Tu”, la Teatrul Radical!

Gepostet von Teatrul Radical am Dienstag, 2. April 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram