Protest la Primăria Chișinău, după ce directoarea Grădiniței nr. 177 a fost demisă. Codreanu: „Cum pot părinții să susțină așa ceva?”

15 aprilie 2019, ora 10:19

După ce ieri, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a anunțat că o demite pe directoarea Grădiniței nr. 177 din Chișinău, un grup de părinți a anunțat un protest pentru azi-dimineață, în fața Primăriei. La acțiunea de protest ar participa inclusiv și angajați ai instituției preșcolare, care vor solicita restabilirea în funcție a directoarei, potrivit mesajului lansat de grupul de părinți, care circulă pe rețelele de socializare. Mai mult, ieri se anunța că grădinița ar putea să nu activeze astăzi. 

Am telefonat conducerea Grădiniței nr. 177 la numărul indicat pe pagina web a Direcției generale educație tineret și sport pentru a verifica, dacă instituția activează; persoana care a răspuns la telefon ne-a spus, fără a se prezenta, că: „Grădinița lucrează” și ne-a închis telefonul.

„Cum pot unii părinți să susțină așa ceva? Instituția nu poate fi închisă, nu este o instituție privată. Șantajăm părinții de parcă ar fi moșia noastră proprie. Instituția nu poate fi închisă pentru că așa a hotărât un director sau un educator. Este un raport al unei instituții acreditate, care s-au expus clar că în această instituție au fost cazuri de violență fizică și emoțională”, a spus în acest context primarul interimar Ruslan Codreanu.

În același timp, Codreanu spune că nu a primit deocamdată nicio cerere de demisie din partea altor angajați ai grădiniței.

„Voi avea azi o discuție inclusiv cu cei care protestează. Noi nu ne permitem luxul să închidem grupe. Sunt dovezi și probe audio cu agresiuni, mi-au fost trimise de părinți în privat prin anonimat”, a spus Ruslan Codreanu, precizând că va fi numit un director interimar al instituției preșcolare.

Conducerea Primăriei Chișinău a anunțat că pe marginea acestui caz vor fi sesizate organele Procuraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram