Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu spune că Igor Gamrețki, fost șef al Direcției generale transport și căi de comunicații din Chișinău, este cel mai insistent dintre toți foștii funcționari care au fost anterior demiși și care cer restabilirea în funcții.

„În fiecare zi îmi bat la ușă cu piciorul ca să-i repun în funcție, Gamrețki și brigada. El e cel mai insistent”, a spus Codreanu, astăzi, după ședința operativă săptămânală a conducătorilor întreprinderilor și direcțiilor municipale.

Igor Gamrețki nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție la cele spuse de Ruslan Codreanu.

Gamrețki a deținut o perioadă funcția de șef al Direcției generale transport și căi de comunicații din Chișinău, pe vremea când primar al capitalei era Dorin Chirtoacă; acesta este, printre altele, și fost coleg de clasă cu ex-primarul. Gamrețki a fost demis de Chirtoacă în anul 2017, înainte ca primarul să fie reținut în dosarul parcărilor cu plată, dosar în care fostul șef de la transport a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ulterior, Gamrețki  a atacat dispoziția prin care a fost demis din funcție în instanța de judecată și a obținut câștig de cauză.

În ultimii aproximativ doi ani, la Direcția transport s-au schimbat doi șefi interimari; ultimul, Vitalie Butucel, a plecat din funcție acum câteva săptămâni, în prezent, funcția de director interimar este exercitată de Oleg Caraman.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!