Cel puțin 90 de ședințe de judecată, programate pentru ziua de azi la Curtea de Apel Chișinău, în intervalul orelor 10:50 – 12:30, au fost date peste cap, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că instituția ar fi minată. 

Apelul a fost făcut la ora 10:40, respectiv, în câteva minute, toți angajații Curții de Apel și persoanele terțe care au venit la ședințe, au fost evacuate. La această oră, geniștii care au intervenit la fața locului încă mai verifică sediul Curții de Apel, așa că numărul ședințelor care vor fi amânate ar putea crește.

Nu este prima oară când în Chișinău se anunță alerte cu bombă la sediile instanțelor de judecată. Anterior, alerte similare au fost și la Judecătoria sectorului Centru. Acestea însă s-au dovedit a fi false.

Ultima alertă cu bombă din Republica Moldova a fost vinerea trecută, la o școală di raionul Drochia. Acesta, de asemenea, a fost falsă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!