Una dintre cele cinci judecătoare cercetate pentru luare de mită cere să fie numită în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre Victoria Hadarcă de la Judecătoria Chișinău, care se află în funcție de cinci ani. Solicitarea ei a fost discutată astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii, însă a fost trimisă colegiului de profil care se va expune ulterior.

Dacă răspunsul va fi în favoarea magistratei, Hadârcă ar putea fi numită în funcție până la vârsta de 65 de ani, iar în cazul ei asta înseamnă că va mai lucra în sistem încă treizeci de ani. Anul trecut, ea a ridicat un salariu anual de 200 de mii de lei.

În prezent, Victoria Hadarcă este cercetată penal, alături de alte patru magistrate, fiind învinuite pentru luare de mită, trafic de influență și pronunțarea unor sentințe ilegale. Până acum, ea nu a comentat acuzațiile.

Vezi și:

/VIDEO/ Magistrate pe banca acuzaților. Cum răspund la întrebările jurnaliștilor judecătoarelor reținute în dosarul mitei

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!