/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ UPDATE. Activistul care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, rămâne în arest pentru încă 30 de zile

16 aprilie 2019, ora 17:35

UPDATE. 17:34. Judecătorii au acceptat cererea procurorilor. Pavel Grigorciuc rămâne în arest pentru încă 30 de zile, până pe 20 mai.

UPDATE. 13:15. Procurorul Oganesean Armen nu a vrut să ofere detalii pe marginea cazului, nici detalii ce stă la baza solicitării de a prelungi arestul cu 30 de zile.

UPDATE. 13:14. Decizia instanței va fi pronunțată la ora 17:00. Anunțul a fost făcut de Pavel Grigorciuc.

UPDATE. 12:41 Grigorciuc afirmă că este deținut în condiții inumane.

UPDATE. 12.10. A fost luată o pauză de 10 minute pentru ca avocatul să facă cunoștința cu demersul procurorului.

Grigorciuc susține că el a cerut să discute cu avocatul pentru că acestuia nu i se permite să vină la penitenciarul nr. 13, unde acesta este reținut. Activistul a mai spus că după ce instanța va lua o decizie acesta va face declarații.

Potrivit reporterului TV8,prezent la fața locului, în incinta judecătoriei sunt dislocați mai mulți polițiști, iar Pavel Grigorciuc a fost adus încătușat. De asemenea, au venit mai mulți susținători ai activistului care au scandat: „Libertate Grigorciuc”.

Alexandr Roșco, care face parte din același grup ca și Grigorciuc, susține că faptul care este incriminat lui Pavel ar trebui recalificat, iar cel din urmă să fie sancționat doar cu o amendă. Potrivit lui, faptul că acesta este reținut reprezintă „o adevărată răfuială politică asupra unui activist care este incomod acestui regim antipopular”. De aceeași părere este și activistul Mihail Amerberg, care speră că instanța va schimba măsura preventivă, iar acțiunea va fi recalificată.

Conflictul dintre Sergiu Sîrbu si activistul Pavel Grigorciuc a avut loc la mijlocul lunii martie, după ședința Parlamentului, într-un local din centrul Capitalei. Grigorciuc a recunoscut că l-a lovit pe democrat, dar a precizat că doar i-a tras o palmă. De partea cealaltă, deputatul a menționat că lovitura a fost atât de puternică, încât i-a cauzat o comoție cerebrală din cauza căreia a fost spitalizat la Spitalul de Urgență. Acum, activistul riscă până la 5 ani de închisoare. Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii grupului Petrenco, care aproximativ două săptămâni în urmă au fost recunoscuți vinovați de Curtea de Apel de organizarea dezordinilor în masă din fața Procuraturii Generale și în fața blocului în care locuia președintele PD, Vlad Plahotniuc în toamna anului 2015. Aceștia au fost condamnați la câte patru ani de închisoare cu suspendare. Tuturor le-a fost interzis să părăsească teritoriul țării și să participe la proteste. Până astăzi, niciunul din ei nu și-au recunoscut vina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram