Serviciul Informații și Securitate face percheziții la una dintre filialele Agenției Servicii Publice din Chișinău. La fața locului sunt mascați, iar oamenilor nu li se permite să intre în clădire. Purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mînzat, nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii.

UPDATE, ORA 10.27: Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, a confirmat pentru TV8.md se fac percheziții atât la filiala Agenției Servicii Publice, cât și acasă la câțiva suspecți din dosar. La această oră sunt și persoane reținute, însă Busuioc nu cunoaște deocamdată numărul acestora. Potrivit surselor TV8, la această oră ar fi cinci persoane reținute.  Din spusele procurorului Busuioc, printre figuranții în dosar sunt și persoane cu funcții de răspundere din cadrul Agenției. 

„Este o cauză penală în care sunt investigate mai multe infracțiuni, inclusiv și uzul de documente false, confecționarea documentelor false. Nu avem o cifră exactă a tuturor persoanelor reținute. Astăzi seara o să facem totalul acțiunilor pe care le-am întreprins în ultimele zile, inclusiv și astăzi, și vom veni mâine cu o conferință de presă la care vom oferi toate detaliile”, a spus Vitalie Busuioc.

Potrivit procurorului în dosar sunt vizate și persoane din afara Agenției.

UPDATE, ORA 10.18: Una dintre angajatele filialei unde au loc perchezițiile afirmă că de cauză se ocupa PCCOCS. Ea nu a precizat câte persoane sunt vizate și ce funcții dețin.

Reporterul TV8, aflat la fața locului, a încercat să vorbească cu directoarea filialei.

Deși au loc ppercheziții, instituția activează în regim normal:

Știrea se actualizează

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!