/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Percheziții de la început de săptămână! Doi funcționari, printre care și o șefă, reținuți

22 aprilie 2019, ora 11:52

Procuratura Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii de Investigații din cadrul Serviciului Informații și Securitate (SIS) au făcut percheziții la Serviciului Stare Civilă Varnița. În rezultat, au fost reținute patru persoane, printre care și șeful instituției. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă. 

„Conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în săvârșirea infracțiunii, au implementat o schemă de estorcare a mijloacelor financiare de la beneficiarii serviciilor în schimbul perfectării legale/ilegale a actelor de stare civilă, conform căreia persoanele terțe au rolul de a identifica eventuali beneficiari a „serviciului”, iar factorii de decizie a Serviciului Stare Civilă Varnița realiza nemijlocit fraudarea procesului de eliberare a actelor de stare civilă contra unor sume de bani”, informează reprezentanții PA.

Perchezițiile au avut loc atât în sediul Serviciului Stare Civilă Varnița, cât și la domiciliile și în automobilele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală efectuate, au fost depistate și ridicate mijloace băneşti obținute urmare a săvârșirii infracțiunii, agende și alte suporturi de hârtie care conţin înscrieri de ciorne, cu privire la faptele investigate, dar și suporturi electronice ce conţin date cu privire la faptele investigate.

Cei patru reținuți deja au statut de învinuit, iar în privința lor au fost aplicate următoarele măsuri preventive: șefa serviciului – 30 zile, arest la domiciliu; un subaltern – arest preventiv pe un termen de 20 de zile;  un i ntermediar – arest preventiv pentru 30 zile, iar cea de a 4-a persoană a fost eliberată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram