Gheorghe Petic se plânge că ar fi fost bătut după gratii. Prin intermediul avocatului său, fostul polițist de frontieră a declarat că șeful penitenciarului 13 l-a pedepsit disciplinar, iar ulterior gardienii l-ar fi lovit. Administrația Națională a Penitenciarelor a respins acuzațiile și a susține că, de fapt, Petic este cel care încalcă regimul, iar sancțiunea i-a fost aplicată conform legii.

Șeful penitenciarului l-a pedepsit, l-a lipsit de dreptul de a scrie, de a da telefoane, de a primi colete, pe trei luni de zile. I-a aplicat o sancțiune disciplinară”, Anatolie Istrate, avocat.

Avocatul mai spune că și convorbirile telefonice ale clientului său ar fi fost interceptate. Iar în timpul unei discuții, deținutul chiar ar fi fost bătut de gardieni.

Am înțeles că atunci s-a dus să se folosească de dreptul de a da un telefon, deci i s-a întrerupt legătura telefonică atunci când a pronunțat numele lui Plahotniuc și apoi a fost bruscat de către colaboratorii penitenciarului și au fost aplicate și lovituri”, Anatolie Istrate, avocat.

Aceste acuzații au fost respinse de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale al Penitenciarelor, care a menționat că în Penitenciarul 13 nu a fost înregistrat vreun caz de altercație între angajați și deținuți. Din spusele lui, Gheorghe Petic a fost sancționat săptămâna trecută pentru faptul că ar fi amenințat gardienii. Fostul polițist de frontieră este deținut în penitenciarul 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, el este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut, în care ar fi fost implicați și demnitari de stat

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!