Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că sunt procurori care păstrează anumite probe împotriva liderului Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, iar acestea vor fi făcute publice la momentul potrivit. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Mi-au zis oamenii că există dovezi și probe salvate de unii procurori care așteaptă momentul potrivit”, a menționat lidera PAS.

Întrebată dacă retragerea lui Plahotniuc din politică ar schimba starea lucrurilor în Republica Moldova, Sandu a declarat că sunt mai mulți oameni în anturajul liderului PD care ar trebui să se retragă.

„Nu este un personaj politic credibil și nu e vorba doar despre Plahotniuc. Sunt oameni care dețin funcții, care au fost realeși în Parlament. Este vorba despre Filip, Candu și așa mai departe. Noi știm cine sunt cei apropiați anturajului și datorită cărora regimul se ține”, a punctat aceasta.

Am încercat să solicităm telefonic o replică de la purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, însă acesta are telefonul deconectat.

Emisiunea Cutia Neagră, moderată de Mariana Rață, poate fi urmărită în fiecare zi de duminică, la ora 20:00 și, în reluare, luni, la ora 19:45, la TV8. De asemenea, puteți urmări Cutia Neagră pe Facebook și Instagram.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!