/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ „Încercare de discreditare”. Reacția PAS la decizia CEC prin care a fost obligat să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei

23 aprilie 2019, ora 15:38

„Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Precizăm că cele 76 de mii de lei reprezintă o parte dintr-o donație de o sută de mii de lei pe care PAS i-a acceptat în campania prezidențială, până acum a fost achitată suma de 24 de mii de lei. Potrivit PAS, în momentul când a fost acceptată donația partidul nu știa că compania este cu capital străin.

„Această decizie dovedește și faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble. În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite”, se mai spune în comunicatul PAS.

Potrivit deciziei aprobate astăzi de CEC, PAS trebuie să verse în bugetul de stat suma de 76 de mii de lei timp de șase luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram