Partidul Acțiune și Solidaritate califică decizia CEC-ului prin care a fost somat să achite 76 de mii de lei la bugetul de stat drept o încercare de discreditare a PAS. Partidul spune că a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eșalonat toată suma.

„Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Precizăm că cele 76 de mii de lei reprezintă o parte dintr-o donație de o sută de mii de lei pe care PAS i-a acceptat în campania prezidențială, până acum a fost achitată suma de 24 de mii de lei. Potrivit PAS, în momentul când a fost acceptată donația partidul nu știa că compania este cu capital străin.

„Această decizie dovedește și faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble. În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite”, se mai spune în comunicatul PAS.

Potrivit deciziei aprobate astăzi de CEC, PAS trebuie să verse în bugetul de stat suma de 76 de mii de lei timp de șase luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!