La două luni de la alegerile parlamentare, R. Moldova nu are un Parlament funcțional, iar în context, partidul Șor pentru a debloca situația propune excluderea partidelor din procesul de negocieri, iar discuțiile să se poarte direct între „forțele politice care le controlează din exterior și păpușari”. Propunerea a fost anunțată de formațiune printr-un comunicat de presă la scurt timp după ce blocul ACUM a lansat repetat invitația către PSRM la ședința grupului de lucru.

„Noi propunem o metodă radicală de deblocare a activității parlamentului. Ea se rezumă la ideea ca din procesul de negocieri pentru crearea unei coaliții să fie excluse partidele politice și să se treacă la formatul negocierilor directe dintre forțele politice care le controlează din exterior și păpușari. Acest format ar putea fi cu mult mai eficient, deoarece părțile interesate vor putea să discute direct, fără intermediari în persoana protejaților lor agitați. Partidul ȘOR este gata să creeze toate condițiile pentru o întâlnire dintre reprezentanții SUA și ai Federației Ruse ca să clarifice situația politică din Republica Moldova. Așa va fi mai corect. Cu atât mai mult cu cât se creează impresia că partidele politice care stau „sub umbrela” SUA și Rusiei nu sunt în stare să îndeplinească toate instrucțiunile în mod adecvat: ba uită ceva, ba fac ceva invers decât li s-a spus. În rezultat, criza politică din Moldova se agravează și se aprofundează. Ca să fie clar: negocieri directe dintre adevărații stăpâni ai partidelor politice ar putea fi ieșirea din situația creată”, se spune în comunicatul partidului Șor.

Precizăm că în urma alegerilor din 24 februarie în Parlament au intrat 35 de deputați PSRM, 30 PDM, 26 ACUM, 7 ai Partidului Șor și trei independenți. Pentru formarea unei majorități parlamentare poartă discuții PSRM și ACUM, iar în timp ce PSRM dorește o coaliție, blocul ACUM spune că își doresc doar ca socialiștii să susțină pachetul de deoligarhizare propus de ei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!