/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Metoda radicală” pe care o propune Partidul Șor pentru a debloca activitatea Parlamentului

23 aprilie 2019, ora 10:45

„Noi propunem o metodă radicală de deblocare a activității parlamentului. Ea se rezumă la ideea ca din procesul de negocieri pentru crearea unei coaliții să fie excluse partidele politice și să se treacă la formatul negocierilor directe dintre forțele politice care le controlează din exterior și păpușari. Acest format ar putea fi cu mult mai eficient, deoarece părțile interesate vor putea să discute direct, fără intermediari în persoana protejaților lor agitați. Partidul ȘOR este gata să creeze toate condițiile pentru o întâlnire dintre reprezentanții SUA și ai Federației Ruse ca să clarifice situația politică din Republica Moldova. Așa va fi mai corect. Cu atât mai mult cu cât se creează impresia că partidele politice care stau „sub umbrela” SUA și Rusiei nu sunt în stare să îndeplinească toate instrucțiunile în mod adecvat: ba uită ceva, ba fac ceva invers decât li s-a spus. În rezultat, criza politică din Moldova se agravează și se aprofundează. Ca să fie clar: negocieri directe dintre adevărații stăpâni ai partidelor politice ar putea fi ieșirea din situația creată”, se spune în comunicatul partidului Șor.

Precizăm că în urma alegerilor din 24 februarie în Parlament au intrat 35 de deputați PSRM, 30 PDM, 26 ACUM, 7 ai Partidului Șor și trei independenți. Pentru formarea unei majorități parlamentare poartă discuții PSRM și ACUM, iar în timp ce PSRM dorește o coaliție, blocul ACUM spune că își doresc doar ca socialiștii să susțină pachetul de deoligarhizare propus de ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram