Partidul PAS a fost somat de Comisia Electorală Centrală să verse în bugetul de stat suma de 76 mii de lei. Bani care reprezintă o parte din suma primită de PAS drept donație în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016. O decizie în acest sens a fost aprobată de CEC cu șapte voturi în ședința de astăzi, 23 aprilie.

Potrivit raportului, partidul PAS care nu era înregistrat în calitate de concurent electoral în alegerile prezidențiale din 2016 a primit o donație de o sută de mii de lei de la compania Moldavian SRL. În urma unei decizii a CEC PAS a fost somat să restituie acești bani. Atunci CEC a fost sesizat de reprezentanții concurentului Igor Dodon.

La răspunsul din 14 noiembrie 2017, de a se conforma prevederile legii privind partidele politice a comunicat despre faptul că suma dată va fi restituită eșalonat, iar până la 19 aprilie curent s-a constat că a fost vărsată suma de 24 mii de lei în opt tranșe, suma restantă fiind de 76 mii de lei.

Reprezentantul PAS, Artur Mija, a anunțat că PAS va restitui suma dată în termeni rezonabili.

Potrivit decizie adoptate, suma trebuie să fie restituită timp de șase luni începând cu data la care a intrat în vigoarea hotărârea dată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!