/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

PAS, somat de CEC să verse în bugetul de stat 76 mii de lei, primiți drept donație în campania pentru alegerile prezidențiale

missing
23 aprilie 2019, ora 11:30

Potrivit raportului, partidul PAS care nu era înregistrat în calitate de concurent electoral în alegerile prezidențiale din 2016 a primit o donație de o sută de mii de lei de la compania Moldavian SRL. În urma unei decizii a CEC PAS a fost somat să restituie acești bani. Atunci CEC a fost sesizat de reprezentanții concurentului Igor Dodon.

La răspunsul din 14 noiembrie 2017, de a se conforma prevederile legii privind partidele politice a comunicat despre faptul că suma dată va fi restituită eșalonat, iar până la 19 aprilie curent s-a constat că a fost vărsată suma de 24 mii de lei în opt tranșe, suma restantă fiind de 76 mii de lei.

Reprezentantul PAS, Artur Mija, a anunțat că PAS va restitui suma dată în termeni rezonabili.

Potrivit decizie adoptate, suma trebuie să fie restituită timp de șase luni începând cu data la care a intrat în vigoarea hotărârea dată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram