Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a anunțat că nu va urma trendul și nu-și va dona primul salariu de deputat, așa cum au promis parlamentarii democrați și cei din Partidul Șor. Mai mult, lidera PAS a catalogat acțiunile colegilor săi drept populiste. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8.

„Fiecare cu treaba lui. Ei ar trebui să nu fure și atunci ar face un lucru mai bun. Un salariu poate fi donat, mai multe nu, dar atunci când o fac pentru lucruri populiste – e treaba lor”, a menționat aceasta.

Totodată, Maia Sandu a declarat că continuă să trăiască din economii, iar munca pe care o depune zilnic este una de voluntariat.

„Dacă consultați declarația de avere din 2015, de când am plecat din Guvern – suma s-a micșorat foarte mult. Nu am avut alt venit. Eu am lucrat (n.r. în acest timp), dar am făcut voluntariat. Dacă mă întrebați pe mine pentru ce am cheltuit banii (n.r. din primul salariu de deputat) – pot să vă spun. Am fost și am plătit o parte din costurile de reparație a mașinii după campania electorală. Drumurile eu le știu pe de rost. Pot să le spun celor care au promis „drumuri bune”, să le spun câte gropi și unde sunt”, a punctat președinta PAS.

Emisiunea Cutia Neagră, moderată de Mariana Rață, poate fi urmărită în fiecare duminică la 20.

De asemenea, puteți urmări Cutia Neagră pe Facebook și Instagram.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!