Reprezentanții blocului ACUM susțin că este rândul socialiștilor să facă următorul pas, asta după ce deputații PSRM nu au venit la ședința grupului inițiate de blocul ACUM. Totuși, Slusari a dat asigurări că ACUM în continuare se ține de agenda antioligarhică, iar funcția de speaker este necesară doar pentru adoptarea pachetului de legi în acest sens, ulterior candidatul ACUM urmează să-și dea demisia.

„Am vrut să spunem tranșant că niciodată nu ne-am ținut de funcții, funcțiile sunt doar un instrumentariu și azi am vrut să spunem că Andrei Năstase nu se ține de funcții, blocul ACUM are nevoie de această funcție, garantul principal ca legile respective să fie introduse în ordinea de zi, discutate, votate și promulgate, ulterior Năstase ar trebui să demisioneze din funcție”, a declarat Slusari.

Colegul său Mihai Popșoi a precizat că în calitate de garanție că Năstase se va ține de cuvânt este cuvântul blocului ACUM și matematica parlamentară, care potrivit lui Popșoi le va permite socialiștilor să-l demită din funcție pe speakerul înaintat de blocul ACUM.

Slusari a mai spus că PSRM are acum trei opțiuni: alegeri anticipate, discuții cu blocul ACUM sau o coaliție cu PDM, precizând că cei de la PSRM nu au anunțat tranșant că nu vor face acest lucru.

Totodată, ACUM a menționat la ședință nu au venit liderii blocului, deoarece inițial trebuie construită un oarecare nivel de încredere, iar prima etapă este discutarea unor detalii tehnice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!