/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputații din ACUM se laudă cu ce au făcut timp de o lună în Parlament

25 aprilie 2019, ora 10:39

Deputații din Blocul ACUM se laudă că, timp de o lună de când lucrează la Parlament, au făcut 70 de adresări, interpelări și solicitări și au înregistrat 13 proiecte legislative. Aceștia au făcut și un infografic pe care l-au postat pe rețelele de socializare. 

Sursa: Facebook/ACUM

Deși a trecut o lună de la prima ședință a noului Parlament, deputații nou-aleși nu au reușit să creeze o majoritate parlamentară și să facă Legislativul funcțional. Ședința de constituire a noului Parlament, care a avut loc pe 21 martie 2019, a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată. Dacă timp de trei luni de zile noul Parlament nu va adopta vreo lege sau nu va investi Guvernul, președintele țării are dreptul să dizolve Parlamentul.

După alegerile din 24 februarie 2019, în Parlament au ajuns 35 de deputați de la PSRM; 30 de deputați de la PDM; 26 de la Blocul ACUM; șapte de la PP ȘOR și trei parlamentari independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram