Un preot de la Fălești a făcut check-in pe Facebook, azi-dimineață, de la Aeroportul Internațional din Chișinău, spunând că zboară la Ierusalim, pentru a aduce focul haric, din banii deputatului democrat Eugen Nichiforciuc. 

Este vorba despre Ion Zîmbreanu, parohul bisericii ”Sf. Ierarh Mitrofan”, din or. Florești: „Cu binecuvintarea Înalt Preasfinţitului Vladimir Mitropolit al țării noastre şi cu susţinerea financiară a mult stimatului Ctitor Domn Deputat Eugen Nichiforciuc împreună cu prietenii partidului democrat, plecăm spre Ţara Sfântă. Pentru prima dată voi fi împreună cu reprezentanţii delegaţiei din Republica Moldova la Biserica-mormintul Mintuitorului Nostru Iisus Hristos pentru a lua lumina, Focul haric. Mă voi ruga pentru ţara noastră Moldova, Oraşul nostru, pentru pace, liniste şi bunăstarea biserici noastre Ortodoxă”, a scris preotul pe Facebook.

Acum câteva zile, contactat de TV8, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a spus că anul acesta plecarea delegației oficiale a Mitropoliei la Ierusalim va fi sponsorizată de o companie aeriană și nu va include politicieni. Delegația oficială urma să zboare la Ierusalim mâine.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma faptul că deputații democrați vor zbura la Ierusalim ca să aducă focul haric.

Coicindeță sau nu, dar deputatul Nichiforciuc a candidat la alegerile parlamentare din acest an anume pe circumscripția uninominală nr. 8, Florești.

Democrații au zburat și anul trecut la Ierusalim pentru a aduce în Moldova focul haric; printre aceștia a fost și ex-parlamentarul Constantin Țuțu.

Fotografie din anul 2018

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!