Preotul Ion Zîmbreanu, care a scris azi-dimineață pe Facebook că zboară la Ierusalim după focul haric din banii deputatului democrat Eugen Nichiforciuc, a venit cu o reacție după ce presa i-a mediatizat check-in-ul făcut pe rețelele de socializare de la Aeroport. Acesta spune că mass-media a distorsionat mesajul.

„Regret enorm pentru interpretarea eronată de către instituțiile media a mesajului meu postat pe contul personal de facebook. Nu am confirmat faptul că Delegația oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru aducerea Luminii Sfinte, condusă de către Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, este sprijinită financiar de către Dl deputat Eugen Nichiforciuc sau de către Partidul Democrat. Constat cu stupoare și mare părere de rău că unele instituții mediatice din Republica Moldova induce lumea în eroare. Îmi prezint public scuzele de rigoare în fața Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, pentru situația creată! Stimați reprezentanți ai presei din țara noastră, vă rugăm respectuos să nu distorsionați informațiile! Nu am spus că Partitul Democrat din Moldova a sprijinit financiar Delegația oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru aducerea Luminii Sfinte la Chișinău! Iertați-mă! Sărbători binecuvântate!”, a scris preotul pe pagina lui de Facebook.

Menționăm că și purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, a spus că PDM nu finanțează delegația Mitropoliei la Ierusalim, iar dacă cineva dintre deputații democrați a decis să sponsorizeze plecarea unui preot, a fost decizia lui individuală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!