Patrupezii Serviciului Vamal au depistat câteva colete suspecte în două microbuze care se plecau din Moldova spre Marea Britannie și Italia. În unul erau țigări, iar în altul, anabolizante. 

Cazurile au avut loc la Cahul. Într-un colet au fost depistate peste 15 mii de țigarete. Acestea au fost reținute, după ce patrupedul postului vamal a reacționat la tavanul și torpedoul unui microbuz de pasageri și colete, care se îndrepta spre Marea Britanie. În urma demontării acestora, au fost depistate 15.200 de țigarete, marcate cu timbru de acciz al RM.

În al doilea microbuz de pasageri și bagaje neînsoțite au fost depistate și produsele anabolizante. Substanțele restricționate au fost găsite de câinele Vămii într-un colet care ar fi urmat să ajungă în Italia. Acestea erau camuflate în cutii de cereale. În total, vameșii au numărat 825 de pastile și 149 de fiole cu substanțe anabolizante, de producție autohtonă.

În ambele cazuri, au fost reținute atât mărfurile, cât și vehiculele folosite la transportarea acestora. De asemenea, șoferii unităților de transport urmează să achite și amenzi în mărime de până la 4.500 de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!