/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Îndemnul lui Ruslan Codreanu către partidele politice în contextul alegerilor locale

26 aprilie 2019, ora 08:22

„Eu sunt foarte conștient. Nu sunt nici aventurier, nici nu vreau să fac experimente cu viața mea pentru că am niște ani în cariera de funcționar public, de asta eu încă nu am luat o decizie. Există motive suficiente pentru care să vreau să candidez, dar la fel de multe motive argumentate pentru care să nu vreau să candidez. Dar cu siguranță nu vreau să fac experimente pe municipiul Chișinău”, a afirmat Ruslan Codreanu.

Dacă își va înainta candidatura, Ruslan Codreanu spune că nu a decis nici dacă va candida independent sau va reprezenta un partid politic.

„Există risc să mergi independent. Și riscul major să mergi independent este lipsa sau ruptura pe care o ai cu Consiliul Municipal Chișinău în eventualitatea în care fără CMC este greu să faci ceva. Este posibil, dar este greu. Certuri în CMC sau rupturi în Consiliu nu trebuie să existe. Consiliul trebuie să ia decizii, iar Primăria trebuie să le execute. CMC trebuie să aprobe bugetul, Primăria trebuie să-l realizeze. Să mergi independent este utopic”, a declarat primarul interimar.

Ruslan Codreanu a devenit, în anul 2015, consilier municipal în Chișinău, în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chișinău, iar pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcției de primar în Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram