/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

Ministerul Economiei: Lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău vor începe săptămâna viitoare

missing
26 aprilie 2019, ora 14:28

Ministerul Economiei informează că au fost semnate contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele șapte loturi ale investiției, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA. Astfel, la data de 2 mai 2019 va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul Ungheni – Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău, menționează reprezentanții Ministerului Economiei.

„Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului curent, din acel moment Republica Moldova va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale”, a menționat ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, susține că realizarea proiectului Ungheni-Chişinău va contribui la dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, la modernizarea şi eficientizarea infrastructurii energetice existente, precum și la crearea unei piețe de energie transparente şi competitive.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA, precizează reprezentanții MEI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram