/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ De la vizite în circumscripții, la sesizări trimise autorităților. Deputații par a fi în campanie

missing
26 aprilie 2019, ora 19:37

Dacă nu prea au ce face în Parlament, deputații, totuși, își găsesc alte activități. Unele, chiar amintesc de campania electorală. Se ocupă de salubrizări, fac întâlniri în teritoriu cu cetățenii și se întrec la sesizări depuse. Să vedem cu ce s-au ocupat aleșii poporului în ultimele zile, în ajunul sărbătorilor pascale, din mesajele postate pe rețelele de socializare.

Zilele însorite înainte de Paște, au găsit-o pe lidera PSRM, Zinaida Greceanîi,  la nordul țării. Aceasta s-a dedicat întâlnirilor cu cetățenii din circumscripția unde a fost votată învingătoare la alegerile parlamentare. După Briceni, a fost și la Lipcani. Iar ieri, Greceanîi a luat și o perie în mâini și a vopsit o bancă, în cadrul unei acțiuni de salubrizare pe care socialiștii o fac în fiecare an.

Este o tradiție, fiindcă mai avem și un simbol religios. Este Joia Curată, înaintea Paștelui”, Zinaida Greceanîi.

Totuși, Greceanîi a fost și cu gândul la ce s-a ales după alegeri. Ieri, șefa socialiștilor s-a întâlnit cu șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko. Nici democrații nu rămân în urmă cu vizitele în teritoriu și par la fel de activi ca în campanie. Pavel Filip a fost în vizite la grădinițe și a verificat lucrările de reparație a drumurilor din Strășeni, circumscripția pe care a candidat.

Noi avem multe probleme. Ele sunt acumulate ani de zile. Noi am început câte oleacă să le rezolvăm. Iată programul Drumuri Bune 1. – Da, mulțumim frumos!”, Pavel Filip, prim-ministru în exercițiu, Președintele fracțiunii PDM.

Ajuns deputat, Ilan Șor încă nu se poate debarasa de rolul de primar și se ocupă și el activ de circumscripția în care a fost ales. De la iluminare stradală despre care a vorbit ieri…

Așa cum am promis, am început un proiect de amploare de iluminare a 104 sate”, Ilan Șor, liderul Partidului Șor.

Până la extinderea parcul de distracții din Orhei, pe care a anunțat-o astăzi.

O atracție de bază va fi un montagne rousse, care va fi unic în țară”, Ilan Șor, liderul Partidului Șor.

Cu mai puține vizite în teritoriu, dar cu mai multe sesizări trimise autorităților. (*poza de pe facebook)  Cu asta se laudă deputații blocului ACUM în ultimele zile. Aceștia sunt campioni și la numărul de conferințe de presă ținute, dar și la numărul de proiecte de lege înregistrate în Parlament, chiar dacă nu are cine să le examineze. Noul Parlament și-a intrat în puteri cu o lună în urmă, când a avut loc prima ședință în plen. Aceasta însă a fost suspendată din cauza lipsei unei majorități parlamentare, iar de atunci, deputații nu s-au mai reunit în Parlament. Dacă Parlamentul nu devine funcțional în două luni, vom avea parte de alegeri anticipate.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram