/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Deputaților ACUM nu li s-a permis să se vadă cu Gheorghe Petic. Motivul invocat

missing
26 aprilie 2019, ora 11:17

„În contextul legii 39 cu privire la statutul deputatului pentru a efectua care vizite instituțiilor de stat urmează să aveți o hotărâre a Biroului Permanent a R.M. La solicitarea dvs. nu a fost anexată hotărârea biroului Permanent al R. Moldova, astfel administrația Penitenciarului nu vă poate acorda o vizită în cadrul penitenciarului”, Fiodor Morari, șef de secție în cadrul Penitenciarului nr.13.

Precizăm că acum trei zile șapte deputați din Blocul ACUM au expediat o notificare către conducerea penitenciarului, prin care o informează că vor efectua o vizită în instituția de detenție vineri, 26 aprilie, făcând referire la articolul 181, aliniatul 1 din Codul de executare al Republicii Moldova, care stipulează că deputații au dreptul să viziteze instituțiile penitenciare fără permisiune specială.

Din grupul de deputați fac parte: Chiril Moțpan, Octavian Țîcu, Radu Marian, Inga Grigoriu, Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Liviu Vovc. Aceștia solicită suportul conducerii penitenciarului privind organizarea vizitei.

Fostul polițist de frontieră este deținut în Penitenciarul nr. 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, Petic este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram