/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Partidul Socialist a câștigat alegerile parlamentare anticipate din Spania, dar nu are suficiente mandate pentru a forma o majoritate

missing
29 aprilie 2019, ora 11:47

Partidul Socialist s-a ales cu cele mai multe voturi în urma alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc ieri, în Spania. Formațiunea politică al cărei lider este actualul premier al Spaniei Pedro Sanchez va obține circa 123 de mandate de deputat, număr insuficient însă pentru a crea o majoritate parlamentară, scrie Mediafax.ro.

Socialiștii spanioli mai au nevoie de minim 53 de mandate de deputat pentru a avea o majoritate în Parlament, scrie sursa citată.

„Am trimis un mesaj clar şi puternic din partea poporului din Spania către Europa şi întreaga lume, că este posibil să înfrângem reacţionarii, autoritarismul şi regresul”,  a afirmat Sánchez după anunțarea rezultatelor preliminare ale scrutinului, potrivit sursei citate.

Pe poziția a doua, în urma scrutinului s-a clasat, Partidul Popular, o formațiune de centru-dreapta, care ar putea obține 65 de locuri de deputat. Partidul este urmat de formaţiunea de dreapta Ciudadanos, cu 57 de mandate.

Pe locul al patrulea se află formaţiunea de stânga Podemos, care ar obţine 35 de locuri în Parlament, urmată de partidul Vox (extremă dreapta) cu 24 de locuri, notează Mediafax.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram