/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 32 de mii de persoane au trecut frontiera de Paști. Câți dintre ei au optat pentru avion și câți, pentru transport terestru

missing
29 aprilie 2019, ora 10:42

În ziua de Paști, frontiera de stat a fost traversată de peste 32 de mii de persoane. Peste opt mii dintre călători au ales avionul, iar restul, s-au deplasat cu mijloace de transport terestru. În același timp, potrivit datelor Poliției de Frontieră, mai mult de jumătate dintre persoanele care au trecut frontiera în ziua de Paști au fost cetățeni străini – peste 17 mii de persoane.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, din ultimele 24 de ore au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 466 traversări persoane;
PTF Leușeni – 4 553 traversări persoane;
PTF Otaci – 2 571 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 044 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 603 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 1 259 traversări persoane;
PTF comun Criva – 1 111 traversări persoane;
PTF Costești – 1 069 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 045 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, punctele de trecere a frontierei de stat au fost traversate de aproximativ 370 de persoane, dintre care peste 212 de călători, pe sensul de intrare în țară. Cea mai “activă” frontieră a fost cea cu România, 49% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram