Motivul de ce anul acesta la parada de 9 mai de la Moscova nu au fost invitați alți președinți de țări este că, de obicei, liderii mondiali sunt invitați doar la edițiile jubiliare ale paradelor dedicate „Zilei Victoriei”, spune purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitrii Perskov.

„Nu este un caz excepțional. Nici anul trecut nu au fost trimise invitații speciale. De obicei, liderii mondiali sunt invitați la ceremoniile jubiliare”, a spus Peskov, potrivit TASS.

„Anul viitor vom marca o dată specială. Va fi un an cu adevărat deosebit, dar acum nu este nicio dată jubiliară, de aceea, din practica anilor precedenți, nu invităm șefii altor state la acest tip de evenimente”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui Putin, potrivit sursei citate.

În 2015, aproximativ 30 de lideri străini au venit la paradă în cinstea celei de-a 70-a aniversări a Victoriei de la Moscova. În același timp, șefii unui număr de țări occidentale au refuzat să meargă la Moscova din cauza conflictului din Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!